Remote Agent Yönetimi ipuçları


 
1.       Remote Agent işe alım süreçlerinde yazışma teknikleri, kişilik testleri ve yetkinlik ölçümü yapabilecek değerlendirme sınavları hazırlayarak onların niteliklerini ölçebilirsiniz.

      2.  Ürün, Sistem, kurumsal, prosedürler, şirket politikaları gibi bilgiler için Online eğitim programı hazırlayın. Düzenli aralıklarla bu eğitim programlarına uzak temsilcileri dâhil ederek onların sürekli güncel ve doğru bilgiye sahip olmasını sağlayabilirsiniz. İlk verilen eğitimden sonra onları takip edebilir ve verimliliğini ölçebilirsiniz. Bunun için uzak temsilcileri değerlendiren bir gözetmen ekip oluşturmalısınız.



1.       Gözetmenler ile uzak temsilciler ile düzenli görüşme toplantıları yapmalı ve onların sorun, talepleri değerlendirmelisiniz.

2.       Uzak temsilcinin gelebilecek tüm sorularına hızlı cevap verebilmek için sohbet uygulamaları kullanmalısınız. Onların çalışma saatlerine uygun aktif durumda profesyonel gözetmen bulundurabilirsiniz.


3.       Uzak temsilcilerin iş ile ilgili tüm dokümanlara erişiminin olduğuna emin olun. Ürün, promosyon malzemeleri yada yazılı belgeleri iş başlamadan önce elinde olduğundan emin olun.

4.        Tüm kalite takip süreçlerini uzak temsilcileri dâhil edin, onların anlık ve planlı geribildirimler almasını ve performans ölçümü yapılmasını sağlayın. Bu performans ölçümüne erişimleri olduklarından emin olun. Uzak temsilciler kendi ve başkalarının performanslarını takip etmek isteyecektir.


5.       Diğer temsilcileriniz gibi uzak temsilcileriniz içinde ödül sistemi hazırlayın ve onlara bildirin.

6.       Uzak temsilcilerinizi bir ekip olarak yönetmelisiniz, bu nedenle haftalık toplantılar düzenleyerek sizinle ve diğer temsilciler ile ekip çalışması yaptığını anlatabilir ve ekip bilincine sahip olmalarını sağlayabilirsiniz. Şirketiniz içerisinde gerçekleştirdiğiniz  gezi, eğlence gibi etkinliklere onları da davet etmelisiniz.


Teşekkürler.